12. MikroFAF: Limbo Edition

12. MikroFAF: Limbo Edition

12-14. novembar 2021, Beograd

12. MikroFAF, pod nazivom Limbo Edition, održaće se od 12. do 14. novembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu (Kosovska 11).

Fokus ovogodišnjeg izdanja festivala je na filmovima koji se bave odgovorima na pitanja o kreativnom procesu umetnika dok je u limbu – emotivnom, umetničkom, telesnom, socijalnom, duševnom, globalnom. Kako je to kad delimo vreme na pre i posle 2020, kad nešto što je nekad bilo normalno sad zovemo offline aktivnostima? Da li je možda limb zapravo zlatna sredina, balans, nedefinisano stanje u kome može da se živi i kreira srećno? Ili ipak predstavlja noćnu moru iz koje umetnik ne može da se probudi, a svestan je da sanja?

Čak 68 filmova od jednog do 15 minuta, poteklih od dece do autora koji gaze osmu deceniju, nastalih sa budžetom od nula novčanih jedinica do pozamašnih finansijskih ulaganja – naći će se u takmičarskim selekcijama. U revijalnom programu posvećenom mladim stvaraocima iz različitih delova Srbije, sa kojima Satibara i MikroFAF rade na inkluziji i decentralizaciji kulture kroz Inkluzivni kinoklub Moj krupni plan, biće prikazano osam filmova koje su mladi učesnici edukativnih programa snimili tokom 2021. godine.

Ovogodišnji žiri koji čine filmski umetnici Staša Tomić, Aron Sekelj, Nikola Stojanović i Nađa Petrović dodeliće nagrade (Mikropolise) i priznanja u kategorijama Nezavisni film, Uradi-sam film i Limb. Juniorski žiri u sastavu Aleksandar Gubaš, Jelena Novaković i Mileva Lekić, u svojoj tradicionalnoj slobodnoj formi nagrađivanja, skrenuće pažnju na odabrane autore ispod 19 godina.

Filmovi koji će biti prikazivani tokom tri dana festivala potiču iz našeg regiona i drugih evropskih zemalja, Azije, SAD, Meksika i Južne Amerike; žanrovski su veoma različiti; najmlađi autor ima devet godina a najstariji 77 – i svaki film će dobiti svoje mesto na platnu i svoju publiku.
12. MikoFAF organizuje Satibara iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Dobro došli!

Vaš MikroFAF tim