Otvoren poziv na besplatne radionice<br/> „Pozdrav iz kraja”

Otvoren poziv na besplatne radionice
„Pozdrav iz kraja”

POZDRAV IZ KRAJA – DOLOVO
27. i 28. mart 2021.
ONLINE radionica videa, filma i digitalnih medija
#besplatno

SUBOTA, 27. MART, 16h – 18h
NEDELJA, 28. MART, 16h – 18h

Uzbudljivo ti je da istražuješ svoju okolinu i zanimljivo ti je kada ti stariji pričaju kako je bilo u njihovo vreme pre interneta? Voliš društvene mreže i želiš još da ih istražiš? Zanima te proces izrade video-klipova ili filmova? Želiš da putem digitalnih medija pošalješ važne poruke iz svog kraja ili svoje generacije? Imaš između 13 i 19 godina?

Ako je tvoj odgovor makar na neko od ovih pitanja „DA”, ti si osoba za naš kreativni tim mladih učesnika u radionicama „Pozdrav iz kraja”.

Pozivamo te da tokom dvodnevne radionice saznaš više o videu, digitalnim medijima i mogućnostima povezivanja filmske umetnosti i društvenih mreža. Uvodne radionice biće održane u subotu i nedelju, 27. i 28. marta, od 16h do 18h.
Tom prilikom ćemo se okupiti onlajn i istražiti konkretne audio i video tehnike i snimiti kratke videe. Time ćemo zajedno preći prvi korak umetničkog procesa koji će se kroz radionice za tinejdžere „Pozdrav iz kraja” dešavati u Dolovu i narednih nekoliko meseci, potpuno besplatno, a uz pomoć stručnjaka i uz korišćenje profesionalne audio-video opreme.

Na uvodnoj vikend-radionici obradićemo sledeće teme:
• Kako kroz video najbolje predstaviti ideju koju imamo
• Kako se režira, snima, a kako montira
• Koja platforma je najbolja za koju vrstu sadržaja i kako se bira ciljna publika
• Koliku moć imaju digitalni mediji
• Kako da iskoristimo digitalne alate da predstavimo svoje stavove i ideje i time možda utičemo na pozitivne promene u zajednici

Prijavi se jednostavno – slanjem poruke (ime, prezme, kontakt telefon i iz kog si kraja) na naš Fejsbuk/Instagram profil @mojkrupniplan ili slanjem ovih informacija na mejl adresu ugsatibara@gmail.com

Tu smo za sva pitanja!

Projekat Pozdrav iz kraja – Dolovo realizuje Satibara, uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.