FESTIVAL NA SOPSTVENI POGON

FESTIVAL NA SOPSTVENI POGON

Tokom meseca septembra na dvanaest lokacija u Srbiji – Beloj Crkvi, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Ivanjici, Požegi, Novom Sadu, Novom Pazaru, Banatskoj Dubici, Šapcu, Zrenjaninu i Subotici, festival „Na sopstveni pogon” pod sloganom „Novi prostori kulture“ obeležava mesta akcije članica asocijacije koje udruženo istražuju mogućnosti savremenih umetničkih praksi. Intervencijom, razgovorom i pozivom na saradnju interdisciplinarni program ovogodišnjeg festivala bavi se mogućnostima i snagama lokalnih zajednica da samostalno kreiraju nova polja delovanja pojedinaca i kolektiva. Odnos prema zajedničkoj kulturi tiče se kako stvaralaca, tako i donosilaca odluka, publike, institucija i drugih aktera. U okviru festivala učestvovaće preko 35 organizacija, udruženja, kulturnih centara, inicijativa i neformalnih grupa, od kojih su 16 članice NKSS-a, sa više od 20 različitih programa.

Festival podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Heinrich-Böll-Stiftung.

Detaljan kalendar festivala možete preuzeti ovde www.nsp.nezavisnakultura.net/kalendar, a više o festivalu možete pogledati na sajtu www.nsp.nezavisnakultura.net.
U okviru programa festivala, održaće se i radionica filma udruženja Satibara i Moba u Banatskoj Dubici. Više o radionicama pročitajte ovde.