POČINJE 13. MikroFAF – KONTROVERZNO IZDANJE

POČINJE 13. MikroFAF – KONTROVERZNO IZDANJE

18-20. Novembar 2022.

Art bioskop Kolarac, Studentski trg 5, Beograd

Tokom tri dana festivala, od 18. do 20. novembra, posetioci će u Art bioskopu Kolarac moći da pogledaju filmove različitih žanrova i rodova, trajanja od jednog do 15 minuta. Produkcije dolaze iz 22 države, od brojnih evropskih zemalja, preko SAD-a, do Koreje i Japana.

Ove godine festival pod nazivom Controversy Edition ima svoje trinaesto (neki bi rekli zloslutno) izdanje, što je u skladu s ovom godinom kao takvom, obeleženom zastrašujućim i mračnim perspektivama ratova, energetske krize, gladi, pa čak i nuklearne kataklizme. Ali mi želimo da prevaziđemo kletvu broja 13 i da oteramo maler.

Pregledavši stotine pristiglih filmova, selekcioni tim, u sastavu: Tanja Drobnjak, Antun Gverović, Marija Rodić, Filip Ćetković i Aleksandar Gubaš, izabrao je 60 kratkih filmova za takmičarski program.

Žiri 13. MikroFAF-a, u sastavu: Tamara Drakulić, Mina Petrović i Zoran Ćatić, dodeliće nagrade za najbolji nezavisni i uradi-sam film, kao i specijalnu nagradu za najbolji kontroverzni film.

Naravno, naš juniorski žiri će i ove godine izabrati najbolje ostvarenje mladih do 18 godina.

U revijalnom programu 13. MikroFAF-a gledamo kratke filmove i prestavljamo Interakciju iz Požege, Udruženje za kulturnu i medijsku dekontaminaciju iz Sarajeva i mlade autorke Jelenu Novaković i Jovanu Avramović. Razgovaraćemo o praksama i iskustvima neformalnog  vs. formalnog filmskog obrazovanja, kao i uključivanju mladih u medijski aktivizam.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Dobro došli!

Vaš MikroFAF tim

  1. MikoFAF organizuje Satibara iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.